Blog

Fii la curent cu ultimele nouatati din domeniul auto sau citeste cele mai bune sfaturi dedicate soferilor pe blogul Timas. Suntem mereu alaturi de tine!

Care sunt cele mai frecvente probleme apărute la nivelul motorului?
July 25, 2023

Care sunt cele mai frecvente probleme apărute la nivelul motorului?

Ai observat probleme la nivelul motorului? Nu amâna vizita într-un service auto autorizat! Multe dintre defecțiunile apărute pot avea urmări grave pentru mașina ta, iar din acest motiv un mecanic auto îți poate da un verdict specializat. De cele mai multe ori, mai ales din cauza timpului limitat, șoferii tind să ignore simptomele apărute la nivelul motorului. Este important să găsești soluția rapid, înainte ca acestea să genereze defecțiuni mai grave. Majoritatea defecțiunilor care apar la nivelul motorului sunt cauzate de amânarea reviziilor periodice. Iată o listă cu cele mai comune probleme care pot apărea la motor și pe care le poți identifica singur:

7 motive pentru care motorul se oprește în mers
July 25, 2023

7 motive pentru care motorul se oprește în mers

Mașinile fabricate în ultimii ani sunt mult mai sigure, mai confortabile și mai ușor de condus comparativ cu cele de acum 30 de ani. Cu toate acestea, mașinile moderne sunt și mult mai complexe din punct de vedere tehnic, iar acest aspect poate cauza o serie de defecțiuni. Mulți șoferi s-au confruntat până în prezent cu oprirea bruscă a motorului, în mijlocul drumului, în trafic, la o viteză mai mică sau mai mare. Cauzele pot fi multiple, iar pentru stabilirea unui diagnostic corect, este important să mergi la un service auto autorizat.

La ce trebuie să fii atent când cumperi o mașină second hand?
July 25, 2023

La ce trebuie să fii atent când cumperi o mașină second hand?

Alegerea noului tău autoturism poate fi o decizie dificilă. De la marcă și model, până la puterea motorului sau dotările de care dispune, știm că trebuie să acorzi atenție unor numeroase aspecte. Din acest motiv, este important să nu de grăbești, pentru a face cea mai bună alegere, luând în calcul mai multe variante în funcție de suma ce urmează a fi investită. Unul dintre cele mai importante aspecte reprezintă starea tehnică a mașinii rulate, care trebuie verificată amănunțit într-un service auto autorizat.

Tehnici de siguranță pentru condusul maşinii pe zăpadă
July 25, 2023

Tehnici de siguranță pentru condusul maşinii pe zăpadă

Ai auzit în fiecare an sfaturi referitoare la schimbarea stilului de condus în sezonul rece? De ce este important să acorzi atenție acestui aspect odată cu scăderea temperaturilor? Condusul în condiții de gheață și zăpadă vine cu o serie de provocări pentru șoferi, indiferent de gradul de experiență la volan. În cele mai frecvente situații, conducătorii auto pierd controlul asupra autoturismului atunci când frânează, accelerează sau intră într-un viraj.

Fa o programare