Care sunt cele mai frecvente probleme apărute la nivelul motorului?

Care sunt cele mai frecvente probleme apărute la nivelul motorului?

Care sunt cele mai frecvente probleme apărute la nivelul motorului?

Ai observat probleme la nivelul motorului? Nu amâna vizita într-un service auto autorizat! Multe dintre defecțiunile apărute pot avea urmări grave pentru mașina ta, iar din acest motiv un mecanic auto îți poate da un verdict specializat.

De cele mai multe ori, mai ales din cauza timpului limitat, șoferii tind să ignore simptomele apărute la nivelul motorului. Este important să găsești soluția rapid, înainte ca acestea să genereze defecțiuni mai grave.

Majoritatea defecțiunilor care apar la nivelul motorului sunt cauzate de amânarea reviziilor periodice. Iată o listă cu cele mai comune probleme care pot apărea la motor și pe care le poți identifica singur:

Motorul nu pornește
Ai urcat în mașină, ai vrut să o pornești, dar nu s-a întâmplat nimic? Cea mai bună situație ar fi ca problema să fie din cauza bateriei. În această situație, poți cere curent unui alt conducător auto sau poți schimba bateria cu una nouă.

În cazul în care problema nu este bateria, mașina ta va face un zgomot specific atunci când încerci să o pornești. În acest caz, pot fi probleme cu cablurile de la baterie, cu pompa de carburant, filtre sau scânteia cu care ar trebui să pornească motorul. Pentru a identifica exact ce trebuie remediat, apelează la un service auto autorizat.

Supraîncalzirea motorului
Verifică periodic lichidul de răcire! Dacă nivelul acestuia scade, riști supraîncălzirea.

Nu uita nici de radiator sau termostat. Toate acestea pot cauza supraîncălzirea motorului. Dacă motorul se supraîncalzeste de prea multe ori, pot fi provocate pagube mult mai mari pentru mașina ta.

Apă la nivelul motorului
Ai condus în timp ce nivelul de precipitații de la sol a fost crescut sau ai fost surprins de o ploaie torențială la volan? Verifică motorul mașinii tale! Dacă apa ajunge la nivelul motorului, aceasta poate afecta tijele pistoanelor.

Apa poate ajunge până la camera de combustie și să ajungă la camera de admisie. Dacă se întâmplă acest lucru, este bine să ajungi cât mai repede la un service auto.

Fum de sub capotă
Dacă observi că iese fum de sub capotă, oprește pe dreapta și apelează imediat la un service auto. Un meanic va identifica rapid cauza exactă, înainte să se ajungă la probleme mai grave care te-ar putea pune în pericol.

Fumul poate fi cauzat de probleme la nivelul garniturilor, al cilindrilor sau chiar de carburantul utilizat.

Motorul se blochează
Dacă în timp ce conduci observi că motorul pare să se înece, mergi la un service auto cât mai rapid. Problemele pot fi cauzate de carburant, filtre sau bujii defecte. Dar acest lucru nu va exclude posibile defecțiuni majore. Pentru a preveni astfel de neplăceri, apelează la un mecanic pentru a primi un diagnostic de specialitate.

Sunete provenite de la motor
Sunete neobișnuite și vibrații la motor? Mergi într-un service auto pentru a nu lăsa problemele să se agraveze. Aceste lucruri pot fi cauzate de cureaua de transmisie sau fr defecțiuni mai grave la nivelul motorului.

Orice neregulă pe care o observi la motorul mașinii tale necesită o verificare de specialitate într-un service auto autorizat, pentru a nu te pune în pericol pe tine sau pe ceilalți participanți la trafic. De asemenea, dacă amâni rezolvarea problemelor motorului, riști cauzarea unor defecțiuni mult mai grave și mai costisitoare.

Fa o programare